TALLERS 1r Trimestre

7 de març 2017, 2:25 publicada per Ginesta Infantil
Els dimecres al matí ens barregem P3, P4 i P5 per realitzar diversos tallers. Aquests tenen el mateix títol a tots els trimestres però canvien el que es fa dins d'ells a cada trimestre. Aquí us presentem en que van consistir els tallers que vam realitzar al llarg del primer trimestre:

-Viatgem pel món: En aquest taller, “Viatgem pel món” a través de les danses i jocs tradicionals de les diferents cultures. En el primer trimestre em viatjat al continent Americà, hem descobert quins animals hi viuen, què mengen, quines escultures i paisatges hi ha, quines danses tradicionals ballen, com vesteixen  i a què juguen. Al segon trimestre viatjarem a... t’atreveixes a pujar a l’avió?

https://goo.gl/photos/NN3Q8zPKnwdJQh3i9
        (cliqueu la foto per veure totes les fotos)


-Fem música: En el taller de música d’aquest primer trimestre el primer que hem fet és saludar-nos per conèixer els noms dels  nens/es nous. Després hem  après la cançó de “ Si tu et vols divertir” fent sons amb diferents parts del cos, més tard hem sortit al pati  i hem ballat la dansa de  “La coqueta amb sucre" i  jugat  al joc de les cadires amb cercles i seguint el so d’un pandero.

https://goo.gl/photos/5aAMTxNHJsyNbQhEA
       (cliqueu la foto per veure totes les fotos)


-Grafomotricitat: Un dels tallers que estem posant en pràctica durant aquest curs és el taller de grafomotricitat, on amb diferents propostes didàctiques, molt manipulatives, juguem a desenvolupar el control motor de les mans, la tonificació de cadascuna de les seves parts, amb activitats per desplaçar les mans, moure els dits, agafar força i tonicitat amb els mateixos, experimentació de sensacions amb diferents materials. Tot per aconseguir que els/les nens/es adquireixin una bona capacitat per controlar el moviment del cos, en especial, de les seves mans, desenvolupen la seva lateralitat i endirsar-se dins el món del simbolisme i l'escriptura.

https://goo.gl/photos/WaFbsoLFxd24hZU59
         (cliqueu la foto per veure totes les fotos)


-Fem màgia:  Aquest taller ha tingut per títol “La Màgia de les fulles” en el qual vam realitzar un experiment amb les fulles.

Consistia en agafar fulles d’arbre seques, les introduíem en un recipient d’aigua calenta amb glicerina i les deixàvem en remull un parell de minuts.  I passat aquest temps… la màgia ja estava feta !!! Les fulles seques que abans es trencaven quan les aixafaves ara ja les pots doblegar i aixafar sense problemes perquè ja no es trenquen.  Després pintàvem la fulla dels colors de la tardor i l'enganxàvem en un full.

Per una altra part agafàvem fulles seques i les aixafàvem i observàvem que es trencaven en trossets petits i sentien el soroll que feien en trencar-se. Aquests trossets els enganxaven dins el dibuix d'una fulla.

https://goo.gl/photos/ZqsLYY33gutCAyNP7
        (cliqueu la foto per veure totes les fotos)


Dits fins (motricitat fina): En aquest taller hem realitzar 4 racons diferents, pels quals tots els infants passaven per tots el racons, en els quals s'ha treballat la  tonicitat en els dits i potenciat la coordinació òcul-manual. Aquests racons han sigut els següents:
1-A través d'unes pinces, agafar botons grans i petits i classificar-los al seu pot corresponent.
2-Cosir i descosir a partir dels forats de la capsa de cartró.
3-Retallar trossets petits de plastilina per enganxar-los i decorar un pastís.
4-Fer torres i diverses construccions a partir de taps.

https://goo.gl/photos/Hcs4KNaxQBfrqdpq9
         (cliqueu la foto per veure totes les fotos)

Tangram: En aquest taller s'han realitzat peces de diverses formes per tal de fer-les servir per jugar a un joc tant didàctic com és el tangram.


Comments